Kategoriler

Yenile

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYMBaÅŸkanı Prof. Dr. Halis AygünYükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleÅŸtirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. 

Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ÅŸunları kaydetti: 

"DeÄŸerli gençlerimiz, milletimizin sizlerden beklentisi büyük. Ãœlkemizin yarınları sizlersiniz. Ãœniversite hayatına attığınız bu adımda baÅŸarılar diliyorum. Tercihlerine yerleÅŸemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle elbet ulaÅŸacaklardır. 2019-YKS tercih sonuçlarının sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını dilerim. Adaylarımız sonuçlarına 'https://sonuc.osym.gov.tr/' sayfamızdan ulaÅŸabilirler." 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda da YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doÄŸrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleÅŸtirme iÅŸlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. 

Buna göre adaylar, yerleÅŸtirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve ÅŸifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecekler. YerleÅŸtirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt iÅŸlemleri 19-23 AÄŸustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 AÄŸustos tarihleri arasında yapılacak. 

Kayıt için adayların yerleÅŸtirildikleri yükseköğretim programının baÄŸlı bulunduÄŸu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde baÅŸvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre iÅŸlem yapacaklar. 

Programlardaki doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

YÖK'ün YKS YerleÅŸtirme Sonuçları Raporu'na göre 753 bin 461 aday tercihlerinden birine yerleÅŸti, programlardaki doluluk oranı yüzde 90'ı aÅŸtı. 

YKS yerleştirme sonuçlarına göre, lisans ve ön lisans programlarında boş kontenjanlarda geçen seneye göre 57 bin 275 kişilik azalma yaşandı, 71 bin 233 kontenjan boş kaldı.