Kategoriler

Yenile

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın "gizliliği ihlal" davasında beraat kararı

Ãœnlü oyuncu Necati ÅžaÅŸmaz'ın, boÅŸanma aÅŸamasında olduÄŸu eÅŸi Nagehan ÅžaÅŸmaz'ın konuÅŸmalarını ve WhatsApp yazışmalarını haberi olmadan kaydederek boÅŸanma davasına delil olarak sunduÄŸu iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Necati Şaşmaz ile müşteki Nagehan Şaşmaz katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Söz verilen Nagehan ÅžaÅŸmaz'ın avukatı, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Necati ÅžaÅŸmaz'ın avukatı da, müvekkilinin üzerine atılı suçu kabul etmediklerini belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Davaya iliÅŸkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Necati ÅžaÅŸmaz'ın üzerine atılı suçun unsurları oluÅŸmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

- Ä°ddianameden

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Negehan ÅžaÅŸmaz ile şüpheli Necati ÅžaÅŸmaz'ın evli oldukları, bir süredir ayrı yaÅŸayan taraflar arasında boÅŸanma davası bulunduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Tarafların birlikte yaÅŸadıkları sırada sanık Necati ÅžaÅŸmaz'ın eÅŸine ait konuÅŸmaları habersiz olarak cep telefonuna kaydettiÄŸi aktarılan iddianamede, ayrıca eÅŸinin cep telefonunu alarak WhatsApp programına iliÅŸkin QR kodunu okuttuÄŸu ve kendi bilgisayarından program indirerek yazışmalarını takip ettiÄŸi kaydedilmiÅŸti. 

Ä°ddianamede, sanık Necati ÅžaÅŸmaz'ın bu ÅŸekilde elde ettiÄŸi 11 ayrı ses kaydı ile birden fazla WhatsApp yazışmalarını Anadolu 2. Aile Mahkemesinde görülen boÅŸanma davasına iliÅŸkin dosyaya delil olarak sunduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Hazırlanan iddianamede, sanık Necati ÅžaÅŸmaz'ın "kiÅŸiler arasındaki haberleÅŸmenin gizliliÄŸini alenen ifÅŸa etme", "özel hayatın gizliliÄŸini ihlal etmek", "Gizlilik ihlalinde haberleÅŸme içeriklerinin kaydedilmesi" ve "özel hayata iliÅŸkin görüntü ve sesleri ifÅŸa etme" suçlarından 8 yıldan, 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmiÅŸti.