Kategoriler

Yenile

Robot olimpiyatında Türkiye'yi temsil edecekler

İzmir'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye etabı yarışlarında dereceye giren İzmirli öğrenciler Danimarka ve Macaristan'da yapılacak finallerde yeteneklerini gösterecek.

First Vakfı tarafından "Akıllı Şehirler" temasıyla İzmir'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye etabına 26 şehirden 206 takım katıldı.

Finallerde, Bornova Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Açık Klasman-Gençler", Aliağa Atatürk Ortaokulu "Açık Klasman-Yıldızlar" kategorilerinde birinci, Bornova Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi "Açık Klasman-Yıldızlar" kategorisinde ikinci oldu.

Türkiye'de dereceye giren öğrenciler ağustos ve kasımda Danimarka ve Macaristan'da yapılacak Dünya Robot Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Dereceye giren öğrenciler İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi ziyaret etti.

Öğrencileri yarışmadaki başarılarından dolayı tebrik eden Yahşi, "İzmir'de 3 okulumuz kentlerini ve Türkiye'yi dünya çapında temsil edecekler. Bu güzel mücadele sonunda İzmir'in güzel başarıya imza atması hepimizi çok mutlu etmiştir. Danimarka ve Macaristan'da yapılacak yarışmalarda mücadele edecekler. Hepsine başarılar diliyorum, inşallah birincilik ile oradan da dönecekler."

Yarışmada bir meslek lisesinin birinci olmasının ayrıca önem taşıdığını ifade eden Yahşi, "Gerçekten İzmir'de kaliteli meslek liselerimiz var. Bugün çok daha başarılı olan okulları da geride bırakarak Türkiye'yi dünyada temsil edecekler. Bu, meslek liselerinin istedikleri zaman ne kadar başarılı olabileceklerini gösteriyor." dedi.