Kategoriler

Yenile

"Toraman ve Öztürk'ün durumu artık çözülmeli"

  Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, uzun süre önce kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün artık takıma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bu iki oyuncunun kadro dışı kalmasının ardından camianın sürekli aynı konuyu konuştuğuna dikkati çeken Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İki futbolcunun durumu çok uzadı ve gına getirir bir hal aldı. Camianın artık bu konuyu konuşmaması lazım" dedi.

Kendisinden talep edilmesi halinde bu konuda yardımcı olabileceÄŸini, ancak böyle bir talebin gözükmediÄŸini vurgulayan Yalçın Karadeniz, "Esasen konu çok uzadı. Ya bu oyuncuları bırakalım ya da devam edelim. Aynı ayarda yeni futbolcular aranırken neden bu iki futbolcu üzerinde durmuyoruz? Herkes eteÄŸindeki taÅŸları atmalıdır" diye konuÅŸtu.  

Kadro dışı kalan oyunculardan Sezer Öztürk'ün Fenerbahçe gibi önemli bir ekipten takıma dahil olduğunu hatırlatan divan kurulu başkanı Karadeniz, şunları söyledi:

"Orta sahada eksiÄŸin gözüktüğü ortamda iyi bir takımdan gelmiÅŸ futbolcuyu sokaÄŸa atacak durum deÄŸildir. Ä°brahim ise uzun süredir takımda oynuyor. Bir kalemde silmek doÄŸru deÄŸil. Bugün takımda oynamasa dahi BeÅŸiktaÅŸlığını her yerde söyleyen bir oyuncuyu üzüp, sokaÄŸa atmamak lazım. Ä°brahim, ÅŸu anda Türkiye genelindeki hangi takıma gitse oynayabilir. Ama BeÅŸiktaÅŸ'tan gitmek istemiyor. Gitmek istemeyen oyuncuyu feda etmek doÄŸru deÄŸil. Affetmek büyüklere mahsus bir olaydır. Hataları mutlaka var. Hatasız insan olmaz. Kendileri de olayların bilincine vardılar. Bu konunun sakız haline gelmesini divan baÅŸkanı olarak istemiyorum. Takıma kazandırılmalarını istiyorum. Benden talep olursa yardım etmek isterim."  

"Önemli bir forvet oyuncusu transfer ettik"

Yalçın Karadeniz, İngiltere'nin Chelsea takımından alınan Demba Ba ile önemli bir forvet oyuncusunu kadroya dahil ettiklerini dile getirdi.

Yeni sezonun yeni umutlar anlamına geldiğini anlatan Karadeniz, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışında yapılan kamp çalışmaları, arkadaÅŸlarımdan aldığım izlenime göre güzel geçmiÅŸ. Futbolcuların dostluk ve kardeÅŸlik ortamında kaynaÅŸtıkları ve yeni sezondan umutlu oldukları bilgisini aldım. Eksikler belli. Önemli bir forvet transferi yaptık. Duamız kamptaki havanın ve atmosferin devam etmesidir. Ama yetmiyor. Orta sahada eksiÄŸimiz var. Oyuncu almamız gerekiyor. Ä°nÅŸallah yönetim kurulumuz bunu gerçekleÅŸtirir. Böylece camianın özlem duyduÄŸu mutlu sona ulaşırız." 

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nı önerdi

BeÅŸiktaÅŸ Kulübü Divan Kurulu BaÅŸkanı Karadeniz, futbol takımının Vodafone Arena inÅŸaatı bitene kadar BaÅŸakÅŸehir Fatih Terim Stadı'nda oynayabileceÄŸini söyledi. 

Yeni stadın henüz tamamlanamadığını belirten Karadeniz, "Bütün bunlara rağmen stat inşaatı sürüyor. İzlediğim kadarıyla geçtiğimiz günlerde açılan Başakşehir Fatih Terim Stadı çok güzel. Özellikleri gayet iyi. Yönetim, oraya yönelebilir ve orayı isteyebilir. Netice olarak orayı talep etmek lazım" diye konuştu.

Feyenoord maçları 

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla yapacağı maçlarla ilgili görüşlerini aktaran Karadeniz, şöyle konuştu:

"Kurada en zor takımlardan biri çıktı. BeÅŸiktaÅŸ'ın ileriye bakması için bu turu ne yapıp edip geçmemiz gerekiyor. Konuya daha ciddi bakmak lazım. Burada yadırgadığım husus, camianın 'nasıl olsa eleriz' gibi olaya bakması. Bunu yadırgıyorum. Sıradan bir maç deÄŸil. Daha çok istememiz lazım."

Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Yalçın Karadeniz, "BilindiÄŸi gibi bayramlar, toplumları birbirine kaynaÅŸtıran günlerdir. Dargınlıkların biteceÄŸi, dostlukların yeniden inÅŸa edileceÄŸi günler. Bizim kültürümüzde bayramların yeri ayrıdır. Bütün Türk ulusuna, camiamıza ve Türk sporuna hayırlı ve uÄŸurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Â