Kategoriler

Yenile

Nihat Doğan, Ömür Varol ve Cihat Zembat'a hapis ve para cezası

Ä°stanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmaya, müştekiler ve sanıklar katılmazken tarafların avukatları geldi. 

Duruşmada söz verilen sanıkların avukatları, müvekkillerinin beraatlerini talep etti.

Davaya iliÅŸkin kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Nihat DoÄŸanÖmür Varol ile Cihat Zembat'ı "zincirleme iftira" suçundan birer yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların bu cezalarının 1 yıl 8 ay süreyle ertelenmesine karar verdi.

Aynı sanıklara "hakaret" suçundan ayrı ayrı 23 bin 280 lira adli para cezası veren mahkeme, diÄŸer sanıklar GülÅŸah SaraçoÄŸlu ve Bircan Ä°pek'in ise beraatlerine hükmetti.

    Videoyu Oynat

Ä°ddianameden

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müştekiler Necati ÅžaÅŸmaz ve Mehmet Canpolat'ın, uzun yıllar televizyonda gösterilen "Kurtlar Vadisi Pusu" adli dizinin yapımcısı olan Pana Film unvanlı ÅŸirketin ortağı olduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Ä°ddianamede, müştekilerin, Beyaz TV'deki "Söylemezsem Olmaz" adlı programda, yapımcılığını üstlendikleri dizinin 159. bölümündeki bazı sahnelerin uydurma görüntülerle baÄŸdaÅŸtırılıp CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a karşı suç teÅŸkil eden eylemler yapılacağına dair tehdit ÅŸeklinde yorumlandığı, yine ileride kullanmak üzere 2016 yılı mayıs ayında patent baÅŸvurusunu yaptıkları "Kurtlar Vadisi Darbe" isminden FETÖ tarafından gerçekleÅŸtirilen 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden önceden haberdar oldukları sonucunu çıkaran yorumlar yaparak kendilerine hakaret edildiÄŸini ve iftira atıldığını söyledikleri aktarılmıştı.

Şaşmaz ve Canpolat'ın sorumlu tüm kişilerden şikayetçi olduklarını söylemeleri üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede, eylem tarihinde programın sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol, Gülşah Saraçoğlu ve Bircan İpek tarafından sunulduğu, Cihad Zembat'ın ise yayının sorumlusu olduğunun tespit edildiği kaydedilmişti.

İddianamede, bu kapsamda sanıkların "hakaret" ve "iftira" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 1 yıl 9 ay onbeşer günden 8 yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Â