Kategoriler

Yenile

Netanyahu'dan Türkiye'ye Hamas suçlaması

  Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Ä°srail'i zayıflatacağına dair yanlış anlayışa sahip olduÄŸunu belirterek, "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eÄŸer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" dedi.

Netanyahu, baÅŸkent Tel Aviv'de Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon'la düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°srail ve Filistinli gruplar arasında Gazze'de kalıcı ateÅŸkesin saÄŸlanması yönünde yürütülen müzakerelerin askıya alınmasının ardından Ä°srail'in Gazze'ye yeniden baÅŸlattığı saldırılara deÄŸinerek, "Gazze'deki terör örgütlerinin liderleri ve komutanları bizim hedefimizdedir ve hiçbirinin dokunulmazlığı yoktur" dedi.

"Koruyucu Hat" operasyonunun sona ermediÄŸini, bunun Hamas'ın kuruluÅŸundan bu yana aldığı "en sert darbe" olduÄŸunu savunan Netanyahu, Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf'ı hedef alan saldırıyla ilgili olarak, "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eÄŸer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Kahire'deki müzakerelere geri dönüşle ilgili bir soruya ise "Kim bizim bir bedel ödeyerek ateÅŸkes saÄŸlanması için çabaladığımızı söylüyor? Biz, ister ateÅŸle isterse siyasetle olsun halkımızın güvenliÄŸini saÄŸlayacak bir zemin üzerinde çalışıyoruz. Mısır'ın gösterdiÄŸi büyük çabayı takdir ediyoruz. Biz Mısır'ın giriÅŸimini kabul ettik. Ä°srail Parlamentosu Knesset'teki tüm bakanlar da bunu kabul etti. Kim savaşı durdurmak istiyorsa Hamas'ın yaptıklarını durdurmalıdır. Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve Ä°ran" yanıtını verdi.

Savunma Bakanı Moşe Yalon da Gazze'ye yeni bir kara harekatı dahil bütün ihtimallerin masada açık beklediğini ifade etti.

Â