Kategoriler

Yenile

Necati Şaşmaz'ın Çekmeköy "Demokrasi Nöbeti" Konuşması

Necati ÅžaÅŸmaz 15 Temmuz 2016 darbe giriÅŸimi sonrası Çekmeköy - TaÅŸdelen meydanında demokrasi nöbetine katıldı. 

İşte Necati Şaşmaz'ın demokrasi nöbetinde yaptığı o konuşma:

 

"Allah’ın selamı, rahmeti üzerinize olsun.

Muhammet arkadaşımın beni sahneye çağırırken söylediği kahraman kelimesini hak eden birisi olduğumu zannetmiyorum. Onu hak edenleri sizler çok iyi biliyorsunuz.

Bu milletin iradesini, bu milletin demokrasisine el uzatanlara, bunun için bizlerin parasıyla aldıkları tankları, tüfekleri, uçakları yine bu millete doğrultmuşken, üzerlerine ateş ederken, tankları sürerken, onlara karşı dik duran -ve içlerinden bazıları mekanları cennet olsun, Allah onları Peygamber Efendimiz’e komşu eylesin, yaralılarımıza Allah şifalar versin-, işte onlar tankların önüne dikildiler ya, işte onlardır kahraman! Yine, soluk almadan, dinlenmeden, uykusuz, sabah çalışarak, akşam bir direniş gösteren sizlersiniz kahraman!

İlk gün ben de Kısıklı’daydım. Sonrasında sizler gibi dinleyerdendim Sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken. Şimdi bakanlarımız, belediye başkanlarımız konuşuyorlar sizler dinliyorsunuz. Arkadaşımın söylediği gibi gerçekten muazzam bir görüntü. Biz bu darbeyi ezdik aziz kardeşlerim. Saygı değer büyüklerim, biz gücümüzle, yani demokrasiye olan inancımızla, birlikteliğimizle ezdik! Lütfen bu birlikteliğimizi koruyalım, muhafaza edelim. Her unsuruyla, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı Çerkez’i hepsi tek vücut olduk, bir vücudun uzuvları olduk. O günden bugüne, bu oyun sadece bugünlük bir oyun değil, devam edecek bir oyundur. Lütfen dik duralım, birlik olalım. Birliğimizi muhafaza edelim.

Aziz kardeşlerim, birbirimizin canını bir diğerimizin canı gibi aziz bilelim. Birbirimizin malını bir diğerinin malı gibi kıymetli bilelim. Bir diğerimizin inancına kendi inancımız gibi değer verelim. Çünkü bunları yapmazsak bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar. Allah bizi muhafaza etsin. Allah sizleri korusun. Bu gölgeler var ya, Fetö terör örgütü diyorlar, onlar ne yaptılar? İnançlı insanlarımızı Allah için kandırdılar, Allah için!

İşte bu caniliktir. Lafa gelince de insan sever. Yalan! Allah bizi bu ve buna benzer lanetlerden melanetlerden korusun, muhafaza etsin. Ben inanıyorum ki, bu millet bugün, dün olduğu gibi nasıl karşı çıktıysa, nasıl dik durduysa, gelecekte de bütün oyunlara karşı oyun bozan olarak dik duracaktır.

Allah’a emanet olun!"