Kategoriler

Yenile

Ä°hsanoÄŸlu'na beklenmedik protesto

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerken, bir kadın kendisine "Çalıştınız mı, alınteri akıttınız mı? Cumhuriyet vatandaşı olarak ahım yakanızdan düşmeyecek. Ödediğim vergilerimi helal etmiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na Mısır Çarşısı ziyareti sırasında bir kadın tepki gösterdi.

İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. Ancak İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi.

"BEN HAKKIMI HELAL ETMÄ°YORUM"

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Başörtülü yaşlı bir kadın kendisini Cumhuriyet vatandaşı olarak tanıtıp, İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösterdi. Yaşlı kadın, "Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün" diye bağırdı. İhsanoğlu'nun "Demokrasi var" demesi üzerine aynı kadın tepkisini," Demokrasi varsa, çalışıp da var. Alın teri akıtarak var. Öyle zembille inip de yok" diye sürdürdü. İhsanoğlu bu tepkiye, " Benim böyle geldiğimiz nerden biliyorsunuz" sorusuyla karşılık verdi. Yaşlı kadın da bu soruya, " Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?" sorusuyla karşılık verdi. İhsanoğlu bunun üzerine "Neyin oyuncağı ? Meclisteki partiler oyuncak mı ?" diye sordu. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi. Tepkisini sürdüren kadın, " Niye biz vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz ?" dedi.

İhsanoğlu " Koyunuz efendim, 3 aday var oyunuzu verin efendim " karşılığını verdi. Tepkisini, " Ben hakkımı helal etmiyorum. Ödediğim vergileri helal etmiyorum" diye sürdüren kadın İhsanoğlu'nun yanından uzaklaştı.

Bu arada Ä°hsanoÄŸlu, gazetecilere açıklama yaparken, bir kiÅŸinin "Recep Tayyip ErdoÄŸan" diye tezahüratta bulunması üzerine bazı vatandaÅŸlar tepki gösterdi ve söz konusu kiÅŸi bölgeden uzaklaÅŸtırıldı. 

"GÖNÜLDEN GÖNÜLE BiR YOL VAR"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gazetecinin, "Sayın Demirtaş Başbakan Erdoğan'ı eleştirmişti, devletin imkanlarını kullanıyor diye. Sizin de buna benzer bir eleştriniz var mı?" sorusuna İhsanoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben bunu söyledim zaten. Bu haklı bir eleştiridir. Bu ayan beyan bir durumdur. Bir taraftan Sayın Başbakan bütün devletin imkanları, Başbakanlık imkanları, etrafındaki partinin destekçisi olan zengin iş adamlarının destekleri, başka destekler var. Geçenlerde bir istatistik yayınlandı gazetelerin bir tanesinde, 550 dakika TRT, Sayın Başbakanı vermiş, Selahattin Bey ile ikimize 4 dakika, 5 dakika bile değil. 5 dakika olsaydı 1'e 100 olacaktı, o bile 1'e 100 değil. Millet bunu görüyor ama millete ulaşmanın yolu sırf forsla debdebeyle devlet imkanlarıyla devlet televizyonları ile olmuyor.

Kalpten kalbe gönül, gönülden gönüle bir yol var. O yolun sahibiyiz. Halk o yolu biliyor. Gözüne baktığı zaman, sesini duyduğu zaman onun ne olduğunu anlıyor. Bugün artık Türkiye'de hiç kimse hakikati saklayamaz, halk yeni bir ses, yeni bir nefes istiyor ve bu yeni sesi, yeni nefesi buldu. Biz birbirimize saygılı olacağız çünkü bu yarış, Türkiye'nin en yüce makamı olan cumhurbaşkanlığı makamına bir yarıştır. O makama layık olan insanlar o makama uygun bir şekilde davranacaklardır. İlk günden beri bu çıtayı yüksek koyduk ve buna riayet etmeye çalışıyoruz."

İhsanoğlu, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün iftar vakti rakılı fotoğrafı çok tartışıldı, çok eleştirildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine, "Ben ondan haberdar değilim. Öyle bir şey doğruysa onun muhatabı odur, kendisidir. Ben bilmiyorum" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Sayın Başbakan Türkmenlere ilişkin eleştirinize, hatırlatmanıza yanıt verdi. 'Kendisi bizim sayemizde o makamlara geldi. En yakından kendisi bilir ne kadar ilgilendiğimizi' diye... Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna, "Benim bu göreve nasıl geldiğim açık, seçik bir şeydir. Ben bunu her zaman söyledim. Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Türkiye hükümeti daha önce adaylar gösterdi, kazanamadı. Bu kamu görevlerine, uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, millet adına yapılan hizmetlerdir. Ben bu hizmetleri çok iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Benim söyleyeceğim bundan ibarettir" cevabını verdi.

Video İçin Tıklayın