Kategoriler

Yenile

DavutoÄŸlu'ndan o mektuba cevap

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Makedonya BaÅŸbakanı Nikola Gruevski' ile BaÅŸbakanlık'ta düzenlediÄŸi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun yazdığı mektuba ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

''Böyle bir mektup gelmedi. Anamuhalefet liderinin herhalde ülkenin başbakanına bir mektup yazacaksa bunu ciddiyet içinde ve doğrudan iletmesi beklenir. Öyle bir mektup yazmış olsaydı mukabele görürdü. Bana iletilen metin eğer gerçekten CHP Genel Başkanından çıkmışsa ve CHP'nin web sayfasında yayımlanmışsa üzerinde düşünülmesi gereken ve ciddiyetle herkesin okuması gereken bir metin. Niçin biliyor musunuz? Metinde Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullanılan ifadeler hem devlet ahlakı bakımdan hem şahsi nezaket kuralları bakımından utanç vericidir.''

"Türkiye'deki bankacılık sisteminin de ekonomik hayatın da garantörü Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla dışarıda birilerine ve onların buradaki uzantılarına Türk ekonomisinde bir kriz beklentisi var görüntüsü vermek istiyorsa bu açık bir şekilde Türkiye'deki istikrara ve Türk ekonomisine yönelik bir ihanettir. Öncelikle bunun hesabını vermek durumundadır. Kime neyi jurnalliyor?"

Söz konusu mektupta 25 bankanın battığından söz edildiÄŸini vurgulayan DavutoÄŸlu, "25 bankayı batıran iktidarlar döneminde oluÅŸan zihniyetle KılıçdaroÄŸlu aynı paralelliÄŸi sürdürürken, o ÅŸartlardan Türkiye'yi çıkarıp, Türk finansal sistemini bugünkü güçlü yapısına getiren de Sayın CumhurbaÅŸkanımızın baÅŸbakanlığı döneminde AK Parti iktidarları olmuÅŸtur" diye konuÅŸtu.   

Başbakan Davutoğlu: "Türk ekonomisi güçlüdür, Türk finansal sistemi gayet sağlamdır. Ama herkes de bilsin ki hiç kimsenin bu finansal sistemde ayrıcalığı yoktur. Kurallar bellidir. Bu kurallar nasıl işletilecekse o şekilde de işletilir.

"Hak ettiği cevabı alacaktır"

Türkiye ve Türk ekonomisinin Ã§ok güçlü olduÄŸuna dikkati çeken DavutoÄŸlu, "Türk finansal sistemi gayet saÄŸlamdır ama herkes de bilsin ki hiç kimsenin bu finansal sistemde ayrıcalığı yoktur. Kurallar bellidir, bu kurallar nasıl iÅŸletilecekse o ÅŸekilde de iÅŸletilir. Bizim için önemli olan, ÅŸu veya bu bankayı korumak ya da tasfiye etmek deÄŸil, Türk finansal sisteminin kurallarını ayrımsız bir ÅŸekilde iÅŸletmektir. Bu kurallarda ÅŸimdiye kadar son 12 yılda nasıl uygulanmışsa, aynı ÅŸekilde uygulanır. Hiçbir farklı tutum da hükümetimizdenbeklemesin" deÄŸerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'deki ekonomik ve siyasal istikrarın güvencesinin hükümetleri olduÄŸunu yineleyen DavutoÄŸlu, "Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun bu provokatif açıklamaları eminim, hem iÅŸ dünyamızca hem olaylara objektif bakan sivil toplumca ve basın mensuplarınca dikkatlice deÄŸerlendirilecek ve hak ettiÄŸi cevabı alacaktır" açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na Bank Asya mektubu

 

Â