Kategoriler

Yenile

Ceza yazmak yerine kitap hediye ettiler

Rize'de trafik denetimi gerçekleştiren polis ekipleri, sürücülere trafik cezası kesmek yerine kitap hediye etti ve daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Trafik ekipleri, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu öncülüğünde başlattığı "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında Çayeli ilçesi Yaka Mahallesi'nde uygulama yaptı.

Sürücülerin emniyet kemerlerini yakın mesafe de olsa kullanmalarını isteyen ekipler, bu kez sürücülere ceza kesmeyeceklerini aktardı.

Çeşitli denetimler gerçekleştiren polis ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Daha sonra Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu Müdürü Emre Yıldırım, iki öğretmen ve öğrenciler, sürücülere eğitimle ilgili çeşitli kitaplar ve edebi eserler dağıttı.

Öğretmenler, sohbet ettikleri sürücülere bilinçli nesil yetiştirilmesi için yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler verdi. Polis ve sürücüler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Uygulamada trafik cezası yerine kitap hediye edilmesi ile karşılaşan sürücülerin şaşkınlıkları dikkati çekti.

Okul Müdürü Yıldırım, uygulama sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların okulda okumasının yeterli olmadığını, insanların okumaya dikkatini çekebilmek için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Bilginin toplumu kalkındırmada en önemli araç olduğunu ifade eden Yıldırım, "Günümüzde okumanın eksikliğini hissettiğimiz için böyle bir uygulama hayata geçirdik. Uygulamanın katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." dedi.

İlk bakışta sürücülerin şaşırdığını aktaran Yıldırım, "Acaba bir ceza mı uygulanacak, diye düşündü sürücüler. Daha çok proje kapsamında kontrol amaçlı bir uygulama. Emniyet kemerine dikkat çekerken kitap okuma cezası gibi görünen aslında bir kitap okuma ödülü. Vatandaşlar memnun kaldı. Çok güzel tepkiler aldık. Amacına ulaştığını düşünüyoruz." dedi.

Sürücü Zafer Yıldırım, uygulamada şaşkınlık yaşadığını dile getirerek "Güzel bir uygulama. Kitap okumayı geliştirmek için yapılması gereken bir uygulama. Toplum olarak okumada gerideyiz. Biz de nadir olarak okuyoruz. İnşallah bundan sonra okuyacağız." diye konuştu.

Sancak Yeşilbaş ise "Keşke bütün cezalar hep böyle olsa. Günümüzde maalesef okuyamıyoruz. Kitabı bizler de alıp bir kenara attıktan sonra hiçbir faydası yok. Herkese okumayı tavsiye ediyorum." dedi.