Kategoriler

Yenile

'Bu kıyağı babası bile yapmaz'

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol adlı programda değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

'Rölanti bir maç oluyor. İlk 20-25 dakika Beşiktaş çok gergin Fenerbahçe ise sakindi. Bu dakikalardan sonra Beşiktaş etkili olmaya başladı. Gol 'geliyorum' dedi ve geldi. Maçın hakemi sarı kartlı Jones'u iki kez ikinci sarı karttan atması gerekirdi ancak atmadı. Neden atmadı bilmiyorum. Bilic Jones'u oyundan almalı. Jones'a bu kıyağı babası bile yapmaz'

İkinci yarı değerlendirmesi

"Müthiş tedirgin bir Beşiktaş gördük, 24. dakikaya kadar. Sow'un golünden sonra Beşiktaş yüklenmeye başladı, üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Ve devrenin son dakikalarında Beşiktaş golü buldu.

İlk yarı sonunda Beşiktaş'ta Bilic'in soyunma odasında Jones ve Motta'yı uyarması gerekirdi.

Olağanüstü kötü bir Emenike

İkinci yarı Beşiktaş biraz daha Motta atılana kadar sağdan soldan gelmeye çaltı. Isırmadılar, pozisyon üretkenliği yoktu. Motta atıldıktan sonra Fenerbahçe umutlandı. Topa sahip oldu ama olağanüstü kötü bir Emenike vardı. Sow ve Kuyt da hep dışarı attılar.

Emenike, çok klas ve büyük oyuncu izleniminde oynuyor. Nasıl stoperlere düz oynayın diyoruz, Emenike'nin de özelliklerini bilmesi lazım. Kendisini takım arkadaşlarına olağanüstü bir oyuncu gibi hissettirmeye çalışıyor bu da yanlış.

Auta atılan top...

Maç 1-2 de, 2-1 de bitebilirdi. Bilic memnun, Yanal memnun, oyuncular memnun. mutlu bir şekilde gittiler. Jones'un pozisyonu var tartışılması gereken. Bir hakem hatası var. Bunu muhtemelen Fenerbahçeli oyuncular da gördü. Avantaja çevirmediler ve topu auta attılar. Bugünlerde ihtiyacımız olan bir davranıştır. Tolga eliyle tutsaydı işgüzarlık derdim. Fenerbahçeli oyuncular demek ki kuralı ihlali görmediler ve o yüzden attılar. Önemli bir detay oyunun içerisinde.

Adaletli sonuç...

Beşiktaşlıların gördüğü anlamsız kartlar. Jones kararı dışında hepsi doğru kararlar. Bence adaletli bir sonuç çıktı. Adaletli bir oyun oldu çünkü. Dostane de bir maç oldu.

Beşiktaş da elinden gelenin en iyisini yaparak ikincilik mücadelesini devam ettiriyor.