Kategoriler

Yenile

Bu kez İstanbul’da alarm!

İstanbul'da başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen "sarı toz" polisi alarma geçirdi. AFAD ekipleri, ABD, Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsolosluklarında inceleme yapıyor. AFAD yaptığı açıklamada, "Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre; zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı" dedi. Söz konusu gelişmeler akıllara geçen yıl ABD'de yaşanan zehirli mektup paniğini getirdi.

4. Levent’te bulunan Tekfen Tower’ın 16’ncı katında bulunan Kanada Başkonsolosluğu’na gelen bir zarf alarma neden oldu. Zarfın içinde sarı renkte bir toz maddesi çıkması üzerine polise haber verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN SÜRPRİZ TOZ AÇIKLAMASI!

Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulunarak AFAD ekiplerini çağırdı. Binaya gelen AFAD ekipleri, özel giysilerini giyerek içeri girdi.

Kanada KonsolosluÄŸu'na bir zarf içinde gönderilen 'sarı toz' paniÄŸe sebep oldu.  3 KONSOLOSLUK DA ALARMDA!

Levent’teki Kanada’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na, Beyoğlu’ndaki Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Alman Başkonsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce zarf içinde sarı toz gönderildi. Zarftan çıkan tozun ne olduğu anlaşılamazken, konsolosluklarda alarma geçildi. Konsolosluk çalışanları tahliye edilerek inceleme başlatıldı. Son olarak Gümüşsuyu İnönü Caddesi’nde bulunan Alman Başkonsolosluğu’na gelen şüpheli zarf alarma neden oldu.

Başkonsolosluk görevlileri sabah geldiklerinde gördükleri zarfı açtı. Zarfın içinden sarı renkli toz çıktı. Bunun üzerine durum polis bildirildi. Saat 16.20'den itibaren ise sarı toz alarmının ABD Başkonsolosluğuna sıçradığı açıklandı.

"SARI TOZ"LA TEMAS EDEN 7 KİŞİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Levent'te bir iş merkezinin 16. katında bulunan Kanada Başkonsolosluğu'na gelen zarfın içindeki sarı renkli toz alarma neden oldu. Başkonsolosluk görevlileri sabah geldiklerinde gördükleri zarfı açtı. Zarfın içinden sarı renkli toz çıktı. Bunun üzerine durum polis bildirildi. Başkonsolosluğa gelen olay yeri inceleme ekipleri, bomba uzmanları ile sağlık ekiplerine haber verdi. Alarma geçen AFAD ekipleri de başkonsolosluğa geldi. Özel elbiselerini giyen AFAD ekipleri zarfı incelemek üzere içeriye girdi. İçeride 1 kişinin doğrudan 6 kişinin ise dolaylı olarak tozla temas ettiği belirlendi. Bunun üzerine 7 kişi özel kıyafetle konsolosluktan çıkarılarak Bakırköy Devlet HAstanesi'ne götürüldü.

ALMAN BAÅžKONSOLOSLUÄžU'NDA "SARI TOZ" Ä°NCELEMESÄ° SÃœRÃœYOR

Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu'na sabah saatlerinde içinde "sarı toz" bulunan bir zarf geldi. Konsolosluk yetkilileri durumu polis ekiplerin bildirdi. Kısa sürede konsolosluğa gelen polis ekipleri buraya emniyet şeridi çekti. Daha sonrasında konsolosluk binası boşaltılarak, içeride inceleme çalışmaları başlatıldı. Konsolosluk çalışan bir kadın, "Bize mail atıldı ve çok acil bir şekilde konsolosluğu boşaltmamız söylendi. Çantalarımız dahi alamadan konsolosluktan bizi çıkarttılar. Ne olduğunu bilmiyoruz. Çalışma başlatıldı" dedi. Kanada ve Belçika konsolosluğunda da benzer olaylar yaşandı.

İLAÇLAMA ÇALIŞAMALARI BAŞLADI

AFAD ve UMKE ekipleri, diÄŸer konsolosluklarda ki incelemelerin ardından, saat 15.30 Almanya BaÅŸkonsolosluÄŸuna geldi. Özel koruyucu kıyafetler ve gaz maskesi giyen ekipler konsolosluk içinde ve bahçesinde ilaçlama çalışmaları yaptı. Ekiplerin konsoloslukta ki çalışması devam ediyor.  

Konsolosluk binası önüne güvenlik şeridi çeken polis, binayı tahliye etti. Her 3 konsoloslukta da incelemeler devam ediyor.