Kategoriler

Yenile

Ay'dan arsa alan bir Türk çıktı!

 ''Emre Özerginli'' 6.Sıradan listeye girmiÅŸ ve Jennifer Lopez, Donald Trump, Paris Hilton, Richard Branson gibi isimleri geride bırakmış oldu.

Emre Özerginli hakkında fazla bilgi sahibi değiliz, sadece Moon-Star Limunary adlı aracı şirketin sahibi vede Ay'da arsa satan çeşitli şirketler ile çalıştığını biliniyor. Bunun yanında yurtdışında bilim ve teknoloji dergilerine vede portallara çeşitli beyanatlar vermesiyle adından söz ettirdi.

Özellikle yer altından çıkabilecek deÄŸerli madenler, minareller ve Ay'ın A.B.D'nin eyaleti olması gerektiÄŸi konusunda.  Emre Özeginli'nin ardından zirveye doÄŸru 630.000 dönüm ile Tom Cruıse, 700.000 dönüm ile Bill Gates, 880.000 dönüm ile eski A.B.D baÅŸkanı George H.W.Bush, 1.000.000 dönüm ile ünlü Rus iÅŸ adamı Roman Abramoviç, listenin zirvesinde ise 1.500.000 dönüm ile iÅŸ adamı David M.Rothschild bulunuyor. Peki nasıl olabiliyor da Ay'da arsa sahibi olunabiliyor?

Amerikalı bir avukat olan Dennis Hope, 1980 yılında BirleÅŸmiÅŸ Milletler Uzay AntlaÅŸması yasasındaki bir boÅŸluÄŸu fark ederek, Ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi. Yasada hiçbir ülkenin uzaydaki bir gezegen üzerinde hak iddia edemeyeceÄŸi yazıyordu. Hope bu maddeye dayanarak; ülkelerin gezegenler üzerinde herhangi bir hak iddia edemeyeceÄŸi, ancak ÅŸahısların toprak satın almasında herhangi bir kısıtlayıcı madde olmadığını farketti ve Ay'ı kendi adına tescil ettirdi ardından Beyaz Saray'a, Kremlin'e ve birleÅŸmiÅŸ milletlere bir mektup yazıp Ay'ın artık kendi tescilinde olduÄŸunu bildirdi hatta belgelerini ve kendi hazırladığı tapu örneÄŸini de gönderdi olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt gelmeyince de kanuni süreç baÅŸlamış oldu ve Ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi. Hope Ay`ı her biri 4 bin metrekarelik 5 milyon parsele bölerek satışa çıkardı. Lunarregistry.com (Ay'ın toprak kayıtları ve Ay vakfı)