Kategoriler

Yenile

'Anadol'una 40 yıldır gözü gibi bakıyor

Edirne'de yaÅŸayan klasik araba tutkunu Åžadan Ä°nalsu (71) sahip olduÄŸu 1971 model Anadol marka aracına gözü gibi bakıyor.

Aracını 1978 yılında Ankara'dan aldığını belirten İnalsu, o tarihten beri aralıksız kullanıyor.

Aynı zamanda Trakya Klasik Otomobilciler Derneği (TRAKOD) üyesi de olan İnalsu, birçok ulusal ve uluslararası klasik otomobil yarışında yarım asra yaklaşan aracıyla boy gösteriyor.

Şadan İnalsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 yıldır kullandığı aracından çok memnun olduğunu söyledi.

Tüm aksamlarıyla orijinallğini koruyor

 

İnalsu, aracının motorundan, kaputuna, lastik jantlarından kapı kollarına kadar tüm aksamının orijinalliğini koruduğunu belirtti.

İnalsu, kontağı çevirmeden önce 'bir kerede çalışmazsam satarım seni' dediği aracının şimdiye kadar hiç yolda kalmadığını anlattı.

Yerli otomobil kullanmanın kendisi için bir gurur olduğunu belirten İnalsu, "İlk 1970 yılında Anadol alabilecek kadar imkanımız olmuştu. O zaman başladık. Ondan sonra da devam etti. İlk Anadol'umdan sonra bir tane Murat 124 aldım ama beğenmedim. Sonrasında bir Renault aldım ve onunla bayağı gezdim. 1978'de de bu gördüğünüz 1971 model Anadol'u Ankara'dan aldım. O yıldan beri sürekli kullanıyorum ve çok memnunum." dedi.

"Bana şu an başka araç verseler bu araca değişmem"

Arabasını 40 yıldır sorunsuz kullandığını ifade eden İnalsu, şöyle konuştu.

"Ben bu arabayla oldukça fazla yol yaptım diyebilirim. Hiçbirisinde de beni yolda bırakmadı. Eşim Adapazarılı ben de Ankaralıyım. Dolayısıyla bu iki ile de çok gittik. Sene de 2-3 kere devamlı Çanakkale'ye gittik. Bugünlerdeyse yaz aylarında sadece Enez'e gidiyorum. Yıllık araç muayenelerine götürdüğüm zaman muayenelerden halen hiçbir sıkıntı olmadan geçiyor. Hiç geri göndermediler. Bakımını sürekli yapıyorum. Bana şu an başka araç verseler bu araca değişmem. Hatta her sabah arabama bindiğim zaman 'bir kerede çalışmazsam satarım seni' diyorum. Dolayısıyla o da benim yüzümü hiç kara çıkarmıyor."