Kategoriler

Yenile

Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Hayati Yazıcı, Öznur Çalık, Çiğdem Karaaslan, Cevdet Yılmaz, Fatih Şahin ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bazı milletvekilleri ve çeşitli kanalların medya temsilcileri, gazeteciler ile sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, Anadolu medyasının Türkiye'nin kaderindeki rolünün ne kadar anlamlı ve değerli olduğunun 15 Temmuz akşamı net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Medyanın ülke geleceği açısından önemli ve değerli olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Anadolu medyasının duruşunun, bu milletin milli duruşu olduğunu gördük. Bu milletin bağımsızlık, demokrasi duruşu olduğunu gördük." diye konuştu.

Müezzinoğlu, törende ödül alan bütün medya mensuplarını tebrik ederek, "Anadolu medyamızın yarınları, bugünden daha güçlü olacaktır." dedi.

- "Bugün de aynı anlayışla çalışıyoruz"

Medya sektöründe yılın en iyilerinin seçildiği törende, AA'ya "Yılın Haber Ajansı" ödülü verildi. AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci'ye ödülü takdim eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sürecinde gerek ulusal medyanın gerekse Anadolu medyasının göstermiş olduğu tavır ve milli duruşun takdire şayan olduğunu ifade etti.

AA Kurumsal İletişim Direktörü Kireçci de ismi Anadolu olan bir kurum olarak, ismi "Anadolu" olan medya ödüllerinden birini almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kireçci, "Biz 96 yıl önce Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak üzere kurulmuş bir kurumuz. Gururla söylüyoruz ki bugün de aynı anlayışla çalışıyoruz." dedi.

- "15 Temmuz gecesi kahramanca bir tutum sergilediler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı da konuşmasında, yerli ve milli olmanın, ülkenin birlik ve bütünlüğünün temel harcı olduğuna değindi. Yazıcı, "Bunun ne denli önemli olduğunu 15 Temmuz'da Türk milleti olarak hiçbir ayrım yapmadan, zengin fakir, kadın erkek, sağcı solcu demeden millet olarak gösterdik." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ise çoğulcu ve demokratik medyanın önemine dikkati çekerek, "Çoğulcu, demokratik, halkın, milli iradenin rotasında bir medya, bütün ülkelere lazım. 15 Temmuz'da biz bunu yaşayarak gördük. Gerek ulusal medyaya gerek Anadolu medyasına şükranlarımı bir kez daha sunmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi kahramanca bir tutum sergilediler." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, bu süreçte Türk medyasının da önemli bir sınav verdiğini dile getirdi. Çalık, "15 Temmuz gecesinde milli, yerli ve demokratik duruşuyla tüm dünyaya örnek olan Türk medyasına, kalemini, kamerasını, fotoğraf makinesini tankların önüne koyan ve kalemiyle, yazdıklarıyla milletin, demokrasinin yanında yer aldığını gösteren bütün basın mensuplarına canı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, yerel medyanın gün geçtikçe daha başarılı hale geldiğine dikkati çekerek, toplumsal alanda ortaya çıkan her önemli sorunda, yerel medyanın üzerine düşen görevi layığıyla yerine getirdiğini belirtti.

- "Toplumun her kesimiyle bu çağrıya katılmalıyız"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu da konuşmasında, yerliliğin ve milliliğin bir medeniyet tasavvuru olduğuna işaret etti.

Türkiye'ye karşı ekonomik savaş açıldığını ifade eden Topçu, "Nasıl ki tanklara, jetlere, helikopterlere canımızla karşı çıktıysak, şimdi Sayın Cumhurbaşkanının çağrısına da kulak vermeliyiz. Toplumun her kesimiyle bu çağrıya katılmalıyız." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya ise Anadolu Yayıncılar Derneğinin, özellikle Anadolu'da yerelden yayın yapan medya ve yayın kuruluşlarına desteğini takdir etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da Anadolu yayıncılarının muhalefet partilerinin düşüncelerini ifade edebilmeleri için imkan sunduğunu belirterek, yerel medyaya teşekkür etti.

Törende, yılın en iyi gazete ve gazetecilerine, televizyon kanalı ve televizyoncularına, haber programlarına, dizi ve dizi oyuncularına ödülleri takdim edildi.

Ayrıca törende 15 Temmuz Erol Olçok Ödülü "Yılın Gazetecisi" seçilen Hande Fırat'a, 15 Temmuz Ömer Halisdemir özel ödülleri ise Altaş Tv, Aksu Tv, Kanal 16 ile TV1'e verildi.

Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Esra Bilgiç ile Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin oyuncusu Oktay Kaynarca "Yılın Dizi Oyuncusu" ödülüne layık görülürken, "Yılın Dizisi" ödülünü Sevda Kuşun Kanadında, "Yılın Haber Kanalı" ödülünü NTV, "Yılın Yarışma Programı" ödülünü O Ses Türkiye, "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu" ödülünü ise Türk Kızılayı aldı.