Kategoriler

Yenile

Aizanoi Antik Kenti'nde senfonik konser

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan, dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağı olan ve "İkinci Efes" olarak adlandırılan "Aizanoi Antik Kenti", 22 Temmuz Cumartesi senfonik türküler konserine ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'dan Erzurum'a, Kütahya'dan Diyarbakır'a, Hatay'dan Azerbaycan'a Anadolu ve Azeri ezgileri, tarihin büyüleyici atmosferinde Aizanoi Antik Kenti'nde dinleyicilerle buluşacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Ankara ve Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosunun, Şef Burak Tüzün yönetiminde bir araya geleceği konserde, Bakanlık Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı ile TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Zafer Albayrak solist olarak sahneye çıkacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla, 22 Temmuz Cumartesi düzenlenecek tarih-sanat buluşması, çok sayıda yerli ve yabancı misafiri, Roma döneminin en önemli kentlerinden biri olan Aizanoi'de bir araya getirecek.

- Roma döneminin en önemli kenti "Aizanoi"

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesi sınırları içersinde yer alan Aizanoi Antik Kenti, Zeus Tapınağı, stadyum-tiyatro kompleksi ve macellumu (pazar yeri) ile Roma döneminin en önemli kentlerinden biri.

Bir tepe üzerine kurulan ve şehrin önemli dinsel yapısı olarak görülen tapınak, dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınaklarından.

Şehrin kuzeyinde 13 bin 500 kişi kapasiteli stadyum ve 20 bin kişi kapasiteli tiyatronun bir kompleks şeklinde yapılması antik dönemde Aizanoi'den başka hiçbir yerde görülmüyor.

Macellumun duvarlarında İmparator Diocletian'ın M.S. 301 yılında enflasyonla mücadele için tespit ettiği imparatorluk pazarlarında satılan malların fiyatlarının yer aldığı ve günümüze kadar oldukça iyi durumda korunan yazıtlar bulunuyor.