Kategoriler

Yenile

AIDS'li Kazanova Romanya'yı karıştırdı

Romanya'da Daniel Decu adında 24 yaşındaki genç bir adamın cenaze töreni gencin yaşadığı küçük kasabadaki neredeyse bütün kadınlarda paniğe yol açtı.

24 yaşındaki Daniel Decu, AIDS hastalığından ölünce sevgilisi olan pek çok kız HIV testi yaptırmaya koştu.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, cenazesine pek çok kızın katıldığı Decu'nun AIDS olduğu anlaşılınca Romanya'nın Dolj kasabasını öfke ve korku sardı.

Kasabanın doktorlarından Cornel Stanciu, Decu'nun HIV pozitif olduğunu anladığını ve kızıyla ilişkisi olduğunu öğrendikten sonra bu bilgiyi yaymaya çalıştığını söyledi.

Doktorun çabaları, Decu'nun annesinin kendisini dava ile tehdit etmesinden sonra sonlanmış.

Savcı, olaylı cenazenin ardından 40 kadının HIV testi için hastaneye başvurduğunu açıkladı. Decu hayattayken hastalığını öğrenip test yaptıran kadınların şimdiye kadar 2'sinin de HIV testi sonuçları pozitif çıkmış. Romanya yasalarında adı doğrudan geçen tek hastalık AIDS. Yasalara göre, AIDS olduğunu bilerek başkalarıyla ilişkiye giren ve bu hastalığı bulaştıranlara hapis cezası veriliyor. Daniel Decu artık hayatta olmadığı için kendisine bu konuda bir işlem yapılamayacak. Ancak genç adamın ailesi ve özellikle annesi hakkında soruşturma başlatıldı. Kasabadaki onlarca kadının ise endişeli HIV testi sonucu bekleyişi sürüyor.